Psikolojik Danışma Destek

Danışma sürecinde anne babalara ifade etmekten kaçındıkları öfke, suçluluk, kızgınlık gibi duygularını özgürce ifade edebilmeleri için fırsatlar verilir.

Merkezimizde Psikolojik danışma hizmeti, bu alanda bilgi ve deneyime sahip bir psikologla problemi olan bebek/çocuğun anne babası arasında yer alan, anne babanın yaşadığı ve olası yaşayacağı sorunlarını çözmek için gerekli davranış ve becerileri geliştirmeleri üzerinde odaklaşan bir öğrenme sürecidir.

Danışma sürecinde anne babalara ifade etmekten kaçındıkları öfke, suçluluk, kızgınlık gibi duygularını özgürce ifade edebilmeleri için fırsatlar verilir.

Ailelere, kendileri ve çocukları için gerçekçi hedefler koyabilmeleri ve planlar yapabilmeleri konusunda yardım edilir.

Anne babaların kendi becerilerine inanmaya başlamalarına ve sosyal çevreleri ile daha fazla iletişime girmelerine yardımcı olur.

Merkezimizdeki bu hizmetten faydalanmak için lütfen bilgi ve randevu alınız.

AİLE EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIĞI ALANLARI

Şehirdışı Programlar

Ankara dışından gelen aile ve öğrencilerimizle yoğunlaştırılmış…
Detay

Erken Bebeklik

Merkezimizde erken bebeklik / çocukluk özel eğitim hizmetleri…
Detay

Psikolojik Danışma

Danışma sürecinde anne babalara ifade etmekten kaçındıkları öfke…
Detay

Gelişim Tarama

arklı gelişen çocukların gereksinimleri çerçevesinde değerlendirilmesi…
Detay

Okul Öncesi

Okul öncesi eğitim programlarımız, merkezimizde eğitim alan…
Detay

Riskli Bebekler

Riskli Bebekler İçin Erken MüdahaleProgramı…
Detay

Bobath Seansları

Bobath yaklaşımı çocuğun aktif olduğu, fonksiyonel hareketlere…
Detay

Okula Destek

Maya Özel Eğitim Merkezi’nde okula devam eden öğrencilerimizin…
Detay

Hizmet Verdiğimiz Gruplar

Merkezimizde;

En sık karşılaşılan (her bin doğumdan bir veya ikisinde görülür ve Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre Türkiye’de yaklaşık 100 bin otizmli çocuk vardır), doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkabilen karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur.

Yaygın gelişimsel bozukluk (YGB), beyin gelişiminde karmaşık bir yetersizlik olarak tanımlanabilecek genel bir terim olup, değişik seviyelerde sosyal etkileşim, sözlü-sözsüz iletişim, bilişsel yetersizlik ile tekrarlayıcı davranış bozuklukları şeklinde görülebilen nörogelişimsel bir bozukluktur.

Merkezimizde zihinsel yetersizliği olan öğrencilere yönelik programlara ek olarak, ihtiyaçları doğrultusunda bireysel ve grup eğitimi ile günlük yaşam becerileri eğitimleri verilmektedir.

 

Özellikle okuma, yazma ya da matematik problemleri çözme gibi belirli zihinsel becerilerde güçlüklerin yaşandığı  bir durum olup(okuma güçlüğü-disleksi, yazma güçlüğü -disgrafi ve matematik güçlüğü-diskalkuli) kurumumuzda bu tanıya sahip öğrencilerimize gerekli ölçme-değerlendirme testleri uygulandıktan sonra eksikliklerine yönelik  eğitim çalışmaları  uzman eğitmenlerimizce yürütülür.

 

Gereksinimleri ve özel eğitimde güncel yaklaşımlar doğrultusunda hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları (BEP) çerçevesinde, eğitim ve fizyoterapi ve rehabilitasyonhizmeti almaktadırlar.

Tedavi Alanları

Down Sendromu 50+
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 75+
Gelişim Geriliği 30+
Otizm Spektrum Bozuklukları Y.G.B 70+
Diğer Gruplar 90+